Фото: kyiv.npu.gov.ua

Правоохоронці затримали зловмисника за крадіжку у супермаркеті, а під час перевірки встановили, що він перебуває у розшуку за скоєння ще одного злочину.

Наприкінці жовтня до чергової частини надійшло повідомлення про те, що у селищі Водогін протягом ночі невідомі особи вдерлися до приміщення церкви та викрали побутову техніку і п'ятнадцять літрів вина, повідомляє Відділ комунікації поліції Києва.

Як розповів заступник начальника 1-го відділу Оболонського управління поліції Олег Мілош, на місці події правоохоронці встановили, що зловмисники потрапили в приміщення, зламавши раму вікна. Із церкви вони забрали аудіосистему, мікрохвильову піч та п’ятнадцять літрів вина. За даним фактом було розпочато кримінальне провадження.

Відео дня

«Провівши ряд оперативно-розшукових заходів, поліцейські встановили особу підозрюваного. Ним виявився уродженець Київської області, 1981 року народження. З’ясувалося, що він залишив викрадене майно у своїх наглядно знайомих, яким сказав, що техніка належить йому, тож він скоро її забере», - розповів Олег Мілош.

2

Речові докази поліцейські вилучили для проведення необхідних слідчих дій та експертиз. За місцем проживання зловмисник не з’являвся, переховуючись від правоохоронців, тож його оголосили у розшук.

«Згодом надійшла інформація про затримання чоловіка у супермаркеті. Він намагався викрасти продукти харчування. Під час перевірки з’ясувалося, що зловмисник причетний до крадіжки із церкви», - повідомив підполковник поліції.  

Затриманий зізнався у скоєному. Він пояснив, що викрадену техніку планував перепродати. Поліцейські встановили, що правопорушник раніше був неодноразово судимий за скоєння майнових злочинів та зберігання наркотиків.

«Відносно чоловіка розслідується відразу два кримінальні провадження: за частиною другою статті 185 (Крадіжка) та частиною третьою статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до шести років в’язниці. Зараз він перебуває у ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу», - зазначив Олег Мілош.