Фото: ria.ru

Відомий сатирик Михайло Задорнов помер на 70-му році життя. Про це повідомляють "РИА Новости", з посиланням на слова телеведучої Регіни Дубовицької.

"Так, дійсно, Михайло Миколайович помер. Більше нічого не можу сказати, несподівана інформація", – наводить її слова агентство міських новин "Москва".

Повідомлення про смерть письменника підтвердив RT народний артист СРСР, депутат Держдуми Йосип Кобзон.

Відео дня

"Він був абсолютно невиліковний, у нього були уражені обидві півкулі мозку. Вчора ввечері він помер. Дуже шкода. Він був чесним голосом, без політики. Трагічно, що такі люди йдуть", – сказав він.

На початку жовтня Задорнов на своїй сторінці в соцмережі "ВКонтакте" повідомив, що змушений скасувати частину концертів до Нового року через хворобу, не уточнивши подробиць. За повідомленнями ЗМІ, на початку 2016 року у нього діагностували пухлину головного мозку.

Задорнов – письменник-сатирик, гуморист, актор. Найбільш відома тема його монологів – критика західного, передусім американського способу життя й культури.

Народився в липні 1948 року в Юрмалі. У 1974-му закінчив Московський авіаційний інститут (МАІ), спеціальність – "інженер-механік". У тому ж році почав публікуватися. Якийсь час працював в інституті інженером. Також був художнім керівником студентського агіттеатру МАІ "Росія". Потім став завідувачем відділу сатири і гумору в журналі "Юність".

Дебютував на телебаченні в 1982 році, але справжня популярність до нього прийшла через два роки. Він виступав в якості автора і ведучого таких телепередач, як "Аншлаг" і "Сміхопанорама".

Він написав більше десяти книг, серед його робіт – ліричні та сатиричні оповідання, гуморески, нариси, подорожні нотатки та п'єси. Лауреат премій "Золоте теля", "Овація". Вів блог в інтернеті.