Фото: day.kyiv.ua

В приміщенні Історичного комплексу Національного музею у Львові ім. А. Шептицького 2 листопада відбулося відкриття виставки «Під патронатом св. Луки». Організувала її кафедра сакрального мистецтва Львівської національної академії мистецтв, повідомляє "День".

2

На виставці представлені храмові реалізації на великомасштабних видруках. Крім того відвідувачі зможуть побачити і станкові твори – ікони та різноманітні композиції сакрального змісту. Над їх створенням працювали викладачі, студенти та випускники кафедри.

3

Організували дану експозицію до дня вшанування св. Луки, який відзначали 31 жовтня. Адже святий Лука був не тільки апостолом та євангелістом, але й першим іконописцем, автором Богородичної ікони. Тому різні мистецькі кола чи майстерні, а особливо ті, які працюють в ділянці сакрального мистецтва, обирають його своїм покровителем.

Відео дня
3

«Ми єдина кафедра такого спрямування в Україні, яка представляє свій доробок за понад двадцятирічний період від часу свого заснування. Це реалізації сакральних проектів як в інтер’єрах, так і на фасадах храмів, виконані викладачами, випускниками та студентами кафедри», – розповіли організатори.

Оглянути виставку можна буде до 26 листопада.