/ patriarchia.ru

Революціонери, як і їхні попередники, самою логікою революційного процесу завжди приносять в жертву частину власного народу заради досягнення абстрактних благ.

Таку точку зору висловив Предстоятель Руської Православної Церкви Патріарх Кирил на відкритті ХХІ Всесвітнього російського народного собору.

"Революції завжди претендують на створення нової людини, прагнуть зламати традиційне, християнське у ній - «перекувати» людину. Звідси боротьба революціонерів з традицією, релігією, культурою. Але це тупиковий шлях, він веде до заперечення і дроблення. Революції відбуваються на запереченні, на зломі, а прагнення до вічного життя нічого не заперечує, але все пронизує собою. Це - прагнення до любові і до Бога", сказав Патріарх Кирил.

Відео дня

На його думку, революції сьогодні поставлені на потік.

"Так звані «кольорові революції» стали технологічним поняттям, що позначає силову зміну влади і виправдовує порушення конституції і норм міжнародного права", - зазначив Патріарх Кирил.

"Революції, як правило, здійснюються згори елітою, яка захоплює народ енергетикою руйнування. Простий народ органічно не схильний до революційності, навпаки, він - хранитель традицій. Що аж ніяк не заважає йому бажати соціальної справедливості", - підкреслив Патріарх.

Повний текст виступу на patriarchia.ru.