Центр інформації УПЦ провів опитування серед користувачів мережі Фейсбук, як вони ставляться до святкування Хелловіну в Україні.

В опитуванні за добу взяли участь понад 640 осіб. Станом на 1 листопада, 18.00, абсолютна більшість опитаних не підтримує впровадження святкування цього дня в нашій країні. Зокрема 580 осіб різко висловились проти святкування Хелловіну, і лише 8 – «за».

Відео дня

Решта користувачів вподобали саме ініціативу голосування. У коментарях до опитування респонденти в своїй більшості теж висловились проти святкування Хелловіну,.

Зокрема, користувач Людмила Архипович висловила думку, що варто відзначати традиційні для нашої держави свята, а не чужі: «Ми - православні, у нас є свої традиції, народні свята. Відзначати традиційні свята народів іншої культури, віри тощо - якось недоречно».

Віка Щерба: «Потім ще й говоримо й чому в нас все так погано? Тому що бісам свята проводимо».

Сергій Краснянський назвав Хелловін «ознакою стрімкої деградації суспільства».

Був респондент, який не вбачав у святкуванні нічого поганого. «Не бачу причини засуджувати. Маскарад і тільки. Без будь-якого ідейного підґрунтя. Нехай розважаються», - зауважив Володимир Коробчанський.

Деякі респонденти називали Хелловін відверто сатанинським святом.

«Хелловін - це сатанинське свято. Християни проти цього дійства. Потрібно пояснювати людям його небезпечність для душі та історію його виникнення», - зауважила Інна Хобта.

Зустрічалися й нейтральні думки: «Думаю, це свято не доповнює наш побут нічим цікавим, чуже запозичене святкування, думаю це зайве! Але кожен сам в праві вирішувати - святкувати його чи ні. У моїй родині й батьківщині це не прийнято», - вважає Володимир Іскрицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перможець Голосу Країни закликав відзначати не Хелловін, а традиційні українські свята

Нагадаємо, напередодні переможець «Голосу країни» протоієрей Олександр Клименко закликав відзначати не Хелловін, а традиційні українські свята.

*** Перша згадка про Хелловін датована 1745 роком. Походить від стародавніх кельтських свят Савин (закінчення жнив) та днів мертвих. Широко відзначається у низці католицьких країн, зокрема США, Канаді, Ірландії та Великій Британії. За популярністю в цих державах поступається лише Різдву. Традиційно відзначається в ніч на 1 листопада.