Фото: prostir.museum

Цього року у ХХІV міжнародній науковій конференції «Волинська ікона: дослідження та реставрація» взяли участь 45 вчених з України, Росії, Білорусії, Польщі, яка відбулась у Волинському краєзнавчому музеї. Про це повідомляє «Музейний простiр».

Мистецтвознавці, історики, музейні працівники та реставратори виступили з повідомленнями з історії, атрибутування, рентгенографування, хіміко-технологічних досліджень пам’яток сакрального мистецтва Волині, Київщини, Тернопільщини, Чернігівщини, Слобожанщини.

2

Учасники і гості конференції мали можливість ознайомитися із шедеврами сакрального мистецтва у експозиції Музею волинської ікони – унікальними іконами, створеними на Волині іконописцем-ієромонахом Білостоцького монастиря Йовом Кондзелевичем та майстрами його кола.

Відео дня

Матеріали повідомлень опубліковані у науковому збірнику конференції, окремий розділ якого присвячений вивченню творчої спадщини Йова Кондзелевича. Видання ілюстроване кольоровими світлинами пам’яток, більшість яких публікується вперше.

3

20 жовтня робота конференції продовжилася у Музеї волинської ікони секційними засіданнями конференції, на яких учасники виступили із науковими доповідями.

Потім відвідали Михайлівську церкву с. Білосток Луцького району, де ченцем був Йов Кондзелевич, і Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового.