Фото: news.church.ua

У ніч з 20 на 21 жовтня невідомі вчинили акт вандалізму і святотатства над розп’яттям на поклонному хресті, який установлений на трасі Київ-Чоп при повороті на смт. Пулини. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Житомирської єпархії.

Цей хрест було встановлено з благословіння архієпископа Житомирського і Новоград–Волинського Никодима перед в’їздом до смт. Пулин. Невідомі особи жорстоко поламали розп’яття на шматки. Доступ до молитовного вшанування Хреста був відкритий для всіх, тому перешкод злочинці не мали.

1 жовтня 2013 року духівник Житомирської єпархії архімандрит Гавриїл (Вардаєв), священик Василь Волосянський та священик Олександр Могила звершили освячення хреста. Участь у церковному заході взяли голова райдержадміністрації С.Й. Карпінський, голова районної ради А.П.Липко, селищний голова О.С. Гаврилюк, прокурор району Ткачук В.М., начальник Червоноармійського відділення Володарсько-Волинської міжрайонної державної податкової інспекції Ігнатено П.М., начальник Червоноармійського РЕМу Литвин О.М. та працівники правоохоронних органів.

Відео дня

По цьому факту зареєстрована заява у черговій частині Пулинського відділення поліції.

У Житомирській єпархії висловлюють надію, що Православна Україна не буде забувати “своїх історичних коренів і моральних цінностей, а жителі нашої країни не будуть розпалювати ненависті один до одного подібними актами вандалізму”.