Фото: news.church.ua

Сьогодні вночі з 18 на 19 жовтня у селі Дашківці Віньковецького району Хмельниччини з Успенського храму викрали старовинну ікону Богородиці «Усіх скорботний Радість» з грошиками. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ

Невідомі проникли в приміщення церкви і викрали чудотворний образ, який у 1901 році селу подарував святий праведний Іоанн Кронштадський.

Благочинний Віньковецького благочиння протоієрей Михайло Варахоба повідомив, що на місце злочинну виїхала поліція.

Відео дня
2

«Це була для дашківчан дуже дорога ікона. Її для села благословив  сам прав. Іоанн Кронштадський. Образ дерев’яний, старовинний зі справжніми грошиками, на ній є підпис, що це саме отець Іоанн її благословив у 1901 році. Окрім цієї святині, з храму більше нічого не взяли», - зазначив священик.

Отець-благочинний також розповів про історію цієї святині: «У нашому селі жив чоловік Микола Лановий, у якого дуже боліли ноги. Якось він почув про те, що святий допомогає людям отримати у Бога зцілення й вирушив у Кронштадт.  Коли він зустрівся з праведником, то той дав хворому ікону і сказав: “Якщо донесеш її  до свого села - отримаєш зцілення і матимеш багато діточок”. Він йшов пішки до дому майже рік, а коли дістався до Дашківців, повністю одужав, одружився і мав 8-ро діточок. Чудом ця ікона зберіглася до наших часів. Селяни, ризикуючи життям, ховали її від нквс-ників, передавали з покоління до покоління. Від неї отримали зцілення не одна людина».