Фото: news.church.ua

Архієреї та клірики Української Православної Церкви взяли участь у державних заходах з нагоди Дня захисника України, що відзначається 14 жовтня – у свято Покрову Пресвятої Богородиці.

Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, у Києві, з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, благочинний Деснянського благочиння протоієрей Димитрій Григорак разом з духовенством відвідали кладовища та меморіальні пам’ятники захисникам вітчизни в Деснянському районі міста Києва, де було звершено заупокійні літії за воїнами.

2

Духовенство Волинської єпархії 14 жовтня молитовного вшанувало пам’ять українських військовослужбовців, полеглих на сході України. Священнослужителі відвідали місця поховання спочилих воїнів, де звершили заупокійні літії.

Відео дня

Того ж дня, з благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора, священики Мукачівської єпархії взяли участь в урочистостях, що відбулися в Ужгороді та Мукачеві. Разом з представниками громадськості та влади міст, клірики поклали квіти до меморіалів загиблим воїнам і звершили заупокійну молитву.

В Одесі з нагоди свята протоієрей Максим Омельченко взяв участь в урочистому покладанні квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку разом з керівництвом області та міста.

Віце-ректор Полтавської місіонерської духовної семінарії, вікарій Полтавської єпархії єпископ Новосанжарський Веніамін підніс сугубі молитви за українських воїнів біля монументу «Покрова Пресвятої Богородиці» м. Горішні Плавні.

2

У Сєверодонецьку 100 курсантів Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Є. Дідоренка склали присягу. Першокурсників благословив архієпископ Сєвєродонецький і Старобільський Никодим. Того ж дня, з благословення Преосвященного владики, клірики Сєверодонецької єпархії відвідали духовно опікуваних військових.

Того ж дня, з благословення митрополита Сарненського і Поліського Анатолія та на запрошення директора Вищого професійного училища № 22 міста Сарни В.П. Городнюка секретар Сарненського єпархіального управління архімандрит Феофан (Федюкевич) звершив заупокійну літію та освячення пам’ятної стели на честь загиблого воїна Л.В.Озеранчука.