Фото: day.kyiv.ua.

Львівський літургійний центр «Передання» організовує «Фестиваль давнього церковного співу «Під Покровом». До участі у фестивалі запрошені 20 хорових колективів з різних міст України, повідомляє «Щоденний Львів».

Цей фестиваль покликаний донести до широкого загалу багату літургійно-музичну традицію давньої української богослужбової культури. Виступи відбуватимуться в окремих храмах і монастирях Львова, Львівській музичній академії імені Миколи Лисенка, у Національному музеї імені Андрея Шептицького. 

«Програма цього фестиваль передбачає відкриті лекції, святкову програму богослужінь, концерти, майстер-класи з давнього церковного співу.  До участі у фестивалі запрошено 20 хорових колективів з різних міст України. Осінній фестиваль «Під Покровом» стане одним із завершальних ланок у низці цьогорічних заходів, пов’язаних з проведенням чотирьох Літургійно-Музичних Практикумів для реґентів і церковних співців, організованих Літургійним центром "Передання"», - розповіли у прес-службі Львівської міськради.

Відео дня

Координатор-менеджер літургійно-музичного центру «Передання», співак хору «Клірос» Неля Ільченко розповіла: «Давня музика – те, що давало силу нашим предкам і даватиме силу нам, якщо осмислимо її суть. Адже вона є справжнім джерелом, зачерпнувши з якого, не шукатимемо чужого, бо маємо своє, невичерпне, ідентичне і справжнє. Власне, ми переконані досвідно, що маємо все, що нам потрібно, у своїй традиції, і тому так важливо з трепетом відноситись до того, що дає наснагу до життя, допомагає зрозуміти зміст свого буття».

Програму Фестивалю давнього церковного співу «Під Покровом» можна подивитись тут.