Фото: galinfo.com.ua

У Центрі Митрополита Андрея Шептицького 4 жовтня урочисто відкрили ювілейний Екуменічний соціальний тиждень "Гідність. Служіння. Солідарність. На шляху оновлення країни". Захід об’єднав духівництво, представників влади, освітян, журналістів, а також гостей з-за кордону, повідомляє ТРК "Львів".

Із відкриттям форуму учасників привітав ректор Українського католицького університету Богдан Прах.

"Екуменічний тиждень – це час призадуми над нашими кроками, які супроводжують наше життя. Під час форуму буде багато можливостей, щоб ми зрозуміли, подивилися і прийняли усе, що почуємо до виконання, до життя в любові. Господь дав нам відповідальність, щоб словом ми наповнювали життя тих, які потребують і ми маємо простягнути свою руку і допомогти", – наголосив Богдан Прах.

Відео дня
3

Голова Львівської ОДА Олег Синютка зазначив, що ювілейний Екуменічний соціальний тиждень популяризує важливі цінності – гідність, служіння, солідарність задля розбудови незалежної держави.

Під час заходу  учасники взяли участь у відкритих дискусіях, порушили питання становлення нової української діаспори в Європі, акцентували увагу на вихованні молодого покоління та християнській єдності.

X Екуменічний соціальний тиждень триватиме до 7 жовтня.

***Екуменічний соціальний тиждень (ЕСТ) – Всеукраїнський суспільний форум, який прагне об’єднати ресурси громади, влади, соціальних організацій, Церков, ЗМІ та освітян навколо вирішення актуальних проблем суспільства, базуючись на загальнолюдських цінностях та Соціальній доктрині Церкви, стимулюючи екуменічний діалог у соціальній сфері.