Фото: paramoloda.ua

Близько тисячі людей відвідали екскурсії підземеллями Тернопільського замку та Катедри; немало людей побували на вежі Архикатедрального собору. Побачити давній Тернопіль охочих багато, тому в перспективі – відкрити тунелі, застосовувати сучасні інформаційні технології, повідомляє "0352.ua".

ГО «City Project» разом з туристично-інформаційним центром Тернополя сподіваються, що розкопки у місті проводитимуться надалі, а екскурсії стануть цікавішими.

"Зараз для спуску в підземелля доступні замок та Катедра. Сумно те, що вони не виходять за периметр будівлі. Ми, власне, хочемо сполучили Катедру із замком або Катедру із Надставною церквою. Згідно з усіма даними це можливо. Буде круто, якщо людина спуститься в одному місці, а вийде в іншому", – розповідає голова ГО «City Project» Андрій Кір.

Відео дня

У планах розміщувати у підземеллях музейні експонати, застосовувати сучасні інформаційні технології, зокрема, віртуальну реальність.

Зараз проводяться роботи у Катедральному соборі, для підняття на дзвіницю, щоб водити екскурсійні групи. Після Покрови здійснюватимуть регулярні екскурсії для всіх охочих.