Фото: orthodox.vinnica.ua

Вночі, через пожежу на складах боєприпасів у Калинівці, була проведена евакуація мешканців міста та прилеглих сіл. 

Як повідомляє прес-служба Вінницької єпархії УПЦ, частина мешканців Павлівки знайшла притулок у Свято-Іоанно-Богословському монастирі у с. Лемешівка.Понад сотню людей з малими дітьми розмістили у скитах монастиря, у корпусах та у храмах. Усім надали їжу та гарячий чай. Частина людей вранці виїхала з обителі, але ще багато залишаються під опікою настоятеля архімандрита Марка та братії обителі. Сам отець Марк ввечері, коли розпочалися вибухи, також їздив до Калинівки і привозив людей до монастиря.

Багатьох, особливо сім’ї з малими дітьми, забирають до себе волонтери. Серед них є священики і парафіяни вінницьких храмів. 

Відео дня
2

Митрополит Симеон після завершення ранньої Божественної літургії у Спасо-Преображенському кафедральному соборі, під час якої звучала молитва за постраждалих від вибухів, також відвідав пункт допомоги евакуйованим. Владика спілкувався з людьми, яких переселили з Павлівки та Калинівки, та висловив їм слова підтримки. Митрополит Симеон запропонував представникам міської влади, які опікуються евакуйованими, у разі потреби будь-яку посильну допомогу від Вінницької єпархії УПЦ. 

Архієрей відвідав також Вінницьку міську лікарню швидкої допомоги, де наразі перебувають понад 20 хворих, евакуйованих з Калинівської районної лікарні. Для них від єпархії були передані медичні засоби.

З благословення митрополита Симеона від Вінницької єпархії була передана матеріальна допомога на їжу і ліки для понад 50 хворих, які були евакуйовані з Калинівки і перебувають у хоспіс та інших відділеннях Вінницької міської клінічної лікарні №3. Їм були також передані питна вода, вологі серветки, та рідке мило.

Крім цього з благословення митрополита Симеона була надана допомога продуктами харчування від громади лікарняного храму святителя Луки Кримського понад 80 жителям сіл Вінницького району, котрі вночі також були евакуйовані до Вінниці, і перебувають у Вінницькій районній лікарні.