Фото: ru.wikipedia.org

У Сумах люди виступили проти будівництва торговельного центру, тому що через будівельні роботи старовинна церква вкрилася тріщинами, а у сусідніх будинках валяться стіни.

Сумчанин Володимир каже, коли будівельники почали забивати перші палі для фундаменту торгового центу, в його будинку почали з’являтися тріщини, повідомляють "ФАКТИ. ICTV".

Не менш постраждав і собор, за кілька метрів від буд майданчика, який теж почав вкриватися тріщинами.

Відео дня

У Єпархії бояться, що історико-культурна пам’ятка 18 століттяне витримає зведення новобудови. До того ж, котлован поступово перетворюється на смітник. Аби якось вплинути на забудовника, сусіди  зверталися із заявами до поліції, обласної та міської влади. Там провели перевірку. Та знайшли порушення в облаштуванні будівельного майданчика.

Начальник Державного архітектурно-будівельного контролю Сумської міської ради Анатолій Довбня розповів, що попереднє виконання робіт на даному котловані були виконані неналежним чином.

Свою перевірку забудови провело й Міністерство культури. Ті знайшли грубі порушення в діях забудовника. Зобов’язали його негайно припинити будь-які роботи в центрі міста та привести документацію у відповідність до закону.

На це забудовник має місяць. Якщо не виконає вимог, його оштрафують на декілька десятків тисяч гривень. А тим часом Володимир із сім’єю вже дванадцять років живе над котлованом, за тріщину в його будинку він не отримав компенсації, і не почув вибачень.