Фото: news.church.ua

У день свята Різдва Пресвятої Богородиці, 21 вересня, після завершення Божественної літургії, в Свято-Духівському кафедральному соборі Херсона відбувся чин відспівування сім’ї Майданик, трагічно загиблих під час пожежі вночі 19 вересня - матері Олени та її трьох дітей - Сергія (8 років), Вікторії (5 років) і Вероніки (1 рік). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Херсонської єпархії.

Будинок, який був знищений у результаті пожежі, знаходиться зовсім поруч з кафедральним собором і сім’я була його прихожанами.

Чин відспівування здійснив клірик Свято-Духівського кафедрального собору протоієрей Костянтин Ланцев. За богослужінням молилися родичі загиблих, духовенство кафедрального собору, представники Херсонської міської влади, дирекція, педагогічний колектив 14 школи міста Херсона, у якій навчався Сергій Майданик, а також однокласники Сергія.

Відео дня

Нагадуємо, що з благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, здійснюється збір допомоги для постраждалих мешканців будинку, в числі яких і чоловік загиблої Олени Майданик Юрій. Він знаходиться в Херсонській обласній клінічній лікарні з 90% опіків тіла.

Постраждалим необхідні: предмети побуту (посуд, рушники, постільна білизна, гігієнічні засоби і т.д.), канцелярське приладдя, продукти харчування та медикаменти. Все необхідне можна приносить в пункти прийому, що знаходяться в будівлі міської мерії, в гуртожитку по вул. Комкова, 76 в або в Херсонське Єпархіальне Управління по вулиці Преображенській, 36.