Фото: tv.ua

Суд Великобританії засудив до одного року тюремного ув'язнення чоловіка, який відразу після теракту в Манчестері розмістив на своїй сторінці у Facebook повідомлення із закликом до вбивства всіх мусульман у країні. Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на газету Independent.

У комплексі "Манчестер Арена" 22 травня під час концерту американської співачки Аріана Гранде стався теракт. Вибух здійснив смертник Салман Абеді. Загинули 22 людини, у тому числі 12 дітей. Відповідальність за теракт взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІГ, заборонена в РФ).

За даними видання, 22-річний Кіган Джейковлевс (Keegan Jakovlevs), що проживає у місті Рексем на півночі Уельсу, раніше визнав себе винним у публікації матеріалу з метою розпалювання релігійної ненависті.

Відео дня

Як повідомила сторона обвинувачення, молодий чоловік зробив публікацію у соціальній мережі незабаром після теракту в Манчестері. Через деякий час це повідомлення було видалено.

"Сторона звинувачення стверджувала, що єдине повідомлення Джейковлевса було особливо серйозним, оскільки воно було опубліковано так скоро після вибуху в Манчестері, коли почуття громадськості були напружені", — повідомив представник Королівської прокурорської служби Великобританії (CPS).