Фото: foma.in.ua

Марафон і велопробіг вулицями кафедрального міста Запорізької єпархії - Запоріжжя - проведуть 9 вересня, у День фізичної культури та спорту. У спортивному святі «Будь Здоровий» візьме участь голова Синодального відділу УПЦ у справах пастирської опіки козацтва та духовно-фізичного виховання молоді митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука, повідомляє "Фома".

Маршрути марафону і велопробігу, які планують почати в різний час, але завершити одночасно, пройдуть в тому числі вулицями, що носять імена спортсменів. Місце фінішу - Свято-Покровський архієрейський собор. Тут відбудеться зустріч учасників заходу з відомими спортсменами запорізького краю.

Старт (10.30) забігу відбудеться біля храму на честь святих Петра і Февронії, на бігову дистанцію разом з іншими учасниками вийде і владика Лука.

Відео дня

Як зазначено в анонсі, заняття фізкультурою і спортом сприяють вихованню в людині самодисципліни і сили волі, які необхідні для духовного життя.

«Фізична праця відіграє важливу роль у формуванні нашої особистості й подоланні гріховності, тому що вчить нашу душу зосередженості, цілеспрямованості, активності й багато чому іншому. На жаль, зараз люди, які живуть у великих містах, не мають можливості працювати фізично: швидше, навантаження робиться на розум і на емоційну сферу. Тіло в умовах комфортабельного життя просто деградує... А страждає в результаті душа: розслаблений організм швидко втомлюється і частіше хворіє, тому людині стає важко молитися, важко спілкуватися з людьми і робити добрі справи. Тому життєво необхідно давати тілу якесь навантаження, тренування», - вважають організатори.

Крім того, «якщо спорт дає можливість донести до інших людей якісь важливі, з християнської точки зору, цінності, заняття може сприяти порятунку, тобто формуванню правильно розподілу людської особистості...». Також «спорт допомагає людині долати свої страхи, свою неміч».