Фото: orthodox.vinnica.ua

Завершилася чергова гуманітарна поїздка на схід України капелана-волонтера протоієрея Анатолія Кузнєцова із волонтерами зі «Спілки десантників Вінниччини» 24 серпня. Вінничани доставили 3 тони вантажу у ряд містечок і сіл Донбасу, які знаходяться у безпосередній близькості до лінії розмежування, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Бійцям 72-ої бригади в Авдіївці передали домашні продукти, овочі, фрукти, воду, а також ліки. Домашні продукти передали священики вінничанам з підрозділу СБУ, які несуть службу у зоні АТО. Частину допомоги залишили у селищі Горняк, де розташована команда, яка займається евакуацією вбитих бійців. Сюди вінничани доставили шість коліс для автомобілів, продукти, воду, солодощі, пральний порошок.

2

Частину продуктів отець Анатолій зі супутниками залишили у підрозділах СІМІСу у Бахмуті й Калиновому. Офіцери цих підрозділів передадуть їх безпосередньо бійцям на передову, а також мирним жителям, які потребують допомоги.

Відео дня

Особливу душпастирську увагу протоієрей Анатолій приділив бійцям-землякам з сіл, де він є настоятелем, які зараз несуть службу у 72-ій бригаді та в інших підрозділах, які відвідав священик.

Серед 3 тон вантажу, який доставили вінничани на схід, були 250 шкільних наборів, зібраних у Вінницькій єпархії з благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона у рамках акації «Рюкзачок милосердя». Ці набори отець Анатолій Кузнєцов передав у будинки-інтернати в с. Часів Яр та Парасковіївка, а також для сімей, які перебувають під опікою СІМІС-Калинове.

По завершенню поїздки протоієрей Анатолій Кузнєцов передав слова вдячності від військових і мирних жителів прифронтової зони людям, які сприяли збору і доставці гуманітарного вантажу.