Фото: news.church.ua

У Національному університеті «Острозька академія» відбувся перший Всеукраїнський з’їзд педагогів з предметів духовно-морального спрямування. З’їзд пройшов під егідою Міністерства освіти і науки України, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

До університету прибуло 250 педагогів із 24 областей України. Серед них – велика кількість представників духовенства Української Православної Церкви та співробітників єпархіальних відділів релігійної освіти і катехізації.

З благословення Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, перед присутніми виступив Голова Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви єпископ Климент. Він виголосив вітання Предстоятеля Української Православної Церкви учасникам з’їзду і поділився своїми думками щодо завдань цього освітянського форуму.

Відео дня

Під час пленарного засідання слово мала секретар Синодального відділу релігійної освіти, катехізації та місіонерства Ірина Ковальчук.

Робота з’їзду тривала з 23 до 25 червня. Були ухвалені резолюція та звернення до очільників держави із закликом про сприяння поширенню предметів духовно-морального спрямування серед освітніх установ різних рівнів.