1

Компанія Google вводить нову політику, щодо боротьби з терористичним контентом, у зв'язку з якою YouTube-канали релігійного характеру піддадуться ряду обмежень.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, посилаючись на публікацію Google, перекладену проектом «MediaSapiens», всесвітньовідома компанія визначила чотири основні напрямки роботи, які допоможуть виявити і вилучити, а також завадити розмістити відео в YouTube, які порушують правила компанії. Як відомо, YouTube – це одна із платформ компанії Google.

Третій із зазначений напрямків передбачає, що «позиція компанії щодо відео, які явно не порушують правила сервісу, також стане більш жорсткою». Такими компанія Google вважає відео, які розміщують YouTube-канали релігійного спрямування.

Відео дня

«Відеоролики релігійного характеру будуть супроводжуватися попередженням для користувачів. Крім того, їх не можна буде монетизувати, вони не потраплятимуть в блок рекомендованих відео, під ними не можна буде залишати коментарі чи ставити їм оцінки», - зазначає у своєму блозі компанія Google.

Таким чином, від перегляду відео автори не отримуватимуть матеріальної нагороди за перегляди – так як монетизація буде заборонена. Окрім того, відеоролики, ймовірно, переглядатиме менша кількість глядачів, адже вони не потраплятимуть до списку рекомендованих. Також стане неможливим публічне виявлення власного бачення глядачів – відсутність можливості коментувати та оцінювати відео.