Фото: pedpresa.ua

На базі Національного університету «Острозька академія» 23-25 червня відбудеться І Всеукраїнський з`їзд педагогів з предметів духовно-морального спрямування.  Про це повідомляє "ЧаРівне" з посиланням на прес-службу РОДА.

Рішення про проведення з’їзду було прийнято у лютому на засіданні Громадської ради з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України.

Ініціатори переконані – зміни, що відбулися в Україні в останні роки, потребують ґрунтовного аналізу сфери духовно-морального виховання дітей і молоді.

Відео дня

До участі у роботі з’їзду запрошені представники усіх релігійних конфесій, народні депутати України, освітяни та науковці зі всієї України, психологи, соціологи та громадськість.

Учасники З’їзду проаналізують стан духовно-морального виховання у дитсадках, школах та ВНЗ, а також окреслять перспективи викладання предметів духовно-морального спрямування в Україні.

«Рівненщина має свої здобутки в галузі духовного виховання. Тому нам важливо, що цей захід відбудеться в «Острозькій академії». У закладі діє науково-дослідницька лабораторія християнської етики, психології та педагогіки. Академія щороку випускає 60 вчителів за відповідною спеціальністю. Також наставників цього профілю готує наш інститут післядипломної педагогічної освіти», - зазначила заступник голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко під час засідання оргкомітету.

Планується, що у процесі роботи з’їзду учасники напрацюють низку документів. Зокрема, за результатами планують звернутися до керівництва держави, очільників церков, освітян та громадськості з метою подальшого викладання предметів духовно-морального спрямування та виховання патріотизму дітей та молоді.