Фото: ru.armeniasputnik.я

У рамках заходів, присвячених 226-річчю проголошення Дня ікони Богородиці Вірменської, 13 червня, у столичному Будинку Архітектора презентували найбільш яскраві сторінки українсько-вірменської історії в рамках виставки: «Вірменські ікони України». В експозиції представлені репродукції більше 20 легендарних ікон з різних вірменських соборів України, повідомляє "AnalitikaUA.net".

У Комітеті з питань історико-культурної спадщини Спілки вірмен України, розповіли, що роботи зі створенню виставки тривали понад сім місяців.

Шановані, короновані ікони, про які століттями складалися легенди, писалися наукові роботи, вперше продемонстровані публіці.

Відео дня

Як відзначив голова Спілки вірмен України Вілен Шатворян, ми з гордістю представляємо спадщину вірмен України. «Презентовані сьогодні ікони є свідченням давньої дружби наших народів».

Виставка викликала великий інтерес, на ній були присутні відомі вчені, громадські та політичні діячі, представники вірменського й українського духовенства, Посольства РА в Україні. Презентацію провів український історик, голова Комітету з питань історико-культурної спадщини Спілки вірмен України Давид Давтян.

Ще один захід, присвячений вірменській культурі - виставка «Вірменські хачкари», триватиме з 16 по 27 червня в Національному заповіднику «Софія Київська».

Виставка «Вірменські ікони України» організована Спілкою вірмен України, за сприяння Спілки архітекторів України та активістів Громадянської платформи «Вірмени України».