Фото: news.church.ua

У ніч на 1 червня зі Свято-Покровського храму села Адамівка Віньковецького району Хмельницької області вандали викрали Дарохранильницю зі Святими дарами, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Протоієрей Михаїл Варахоб розповів, що грабіжники зламали двері зі сторони паламарки й проникли в церкву.

«Вандали осквернили храм й збиралися його пограбувати. Вони зібрали ікони на підлозі, але винести не встигли, напевне щось їх налякало. Забрали тільки Дарохранильницю з Дарами і втекли», - розповів священик.

Відео дня
Фото: news.church.ua

На місце злочину прибули правоохоронці, які намагаються розібратися у тому, що відбулося.

За словами протоієрея Михаїла, найбільш вражає те, що крадії вирішили викрасти Священне начиння разом з Дарами. «Це звичайна Дарохранильниця, якщо оцінювати її з погляду крадіїв. Але для віруючої людини - це святиня. Я не знаю навіщо крадіям вона потрібна була…», - дивується священик.

На його думку, вандали могли діяти під впливом тих настроїв, які останнім часом поширюються в регіоні - представники різних радикально налаштованих груп проводять агітацію.

Свято-Покровський храм у селі Адамівка є пам’яткою архітектури, був побудований у 1773 році.

***Дарохранильниця - священний посуд, у якому зберігаються Святі Дари - Тіло і Кров Христові, що використовуються для причастя. Вона є найбільш священним предметом у християнському храмі.