Фото: vinnitsaok.com.ua

Старовинну ікону знайшли в підмурку церкви XVIII століття, яку реставрують на Вінниччині, у селі Мала Ростівка. Про це повідомляється на сайті "ВінницяОК".

Під час реконструкції будівельники у підмурку знайшли старовинну ікону Ангела-Охоронця. Певні, це вона вберегла церкву. Також, кажуть місцеві - сюди приїздили люди звідусіль. Зцілювались від багатьох невиліковних хвороб, молились чудодійній іконі.

Хто збудував храм – достеменно досі не відомо. Перші історичні дані датуються 1776 роком. Але місцеві жителі кажуть, що храм стояв вже задовго до того. За радянських часів його закрили. Під впливом вітру і дощу дубові балки згнили. Аби відновити церкву довелось робити точні архітектурні розрахунки.

Відео дня
2

Спочатку вимурували фундамент. На нього встановили стіни. Потім зробили дах. Тепер церкву оббивають водостійкими дошками.

На відновлення храму фермер, який фінансує реставраційні роботи, вже витратив майже 2 млн гривень.

Діючої церкви у Малій Ростівці поки що немає. Найближча - у сусідньому селі, за 8 кілометрів. Відновити храм Покрови планують вже за рік. Але богослужіння тут вже проводять. На стіни чіпляють ікони ручної роботи. Люди мріють повернути сюди старовинний чудодійний образ Божої Матері.