Фото: news.church.ua

У Криворізькому академічному міському театрі драми і музичної комедії імені Тараса Шевченка 18 квітня відбулися VI Міжнародні наукові Кирило-Мефодіївські читання. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Читання присвячені вшануванню творчої спадщини рівноапостольних Кирила і Мефодія, учителів словенських, які принесли слов’янським народам світло писемності та знань, а також:

- 1955 років від дня преставлення апостола Андрія Первозванного (бл. 62 р.);

Відео дня

- 1950 років від дня преставлення славних і всехвальних першоверховних апостолів Петра і Павла ( 67 р.);

- 1900 років від дня упокоєння апостола та євангеліста Іоанна Богослова (98-117 р.);

- 980 років заснування Ярославом Мудрим першої відомої бібліотеки в Україні (1037 р.);

- 930 років перенесення мощей Святителя і Чудотворця Миколая із Мір Лікійських в Бари (1087 р.);

- 525 років українському козацтву (1492 р.) та 390 років від дня народження П.А. Дорошенка (1627-1698 рр.), українського державного і військового діяча;

- 25 років знайдення мощей сщмч. Володимира, митрополита Київського та відродження в Києво-Печерській лаврі Київської духовної академії (1992 р.).

2

На пленарному засіданні обговорили важливі церковно-суспільні питання. Потім перед присутніми виступили з концертною програмою творчі колективи закладів освіти і культури та недільних шкіл міста Кривого Рогу.

Наприкінці роботи секцій було підбито загальний результат дискусій та окреслені плани щодо проведення VIІ Міжнародних наукових Кирило-Мефодіївських читань, присвячених вшануванню міжнародного дня слов’янської писемності й культури, у травні 2018 року.