Фото: news.church.ua

Напередодні святкувань Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги над нацизмом соціальні відділи єпархій УПЦ відвідали ветеранів та дітей війни та привітали їх зі святом. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланнями на прес-служби єпархій.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія у всіх храмах і монастирях Української Православної Церкви 8-9 травня молилися за ветеранів, спочилих у Другій світовій війні та звершували молебні про здоров’я захисників Вітчизни. Окрім того священнослужителі УПЦ взяли участь в урочистостях з нагоди Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги у Другій світовій війні.

2

У Чернігівському міському геріатричному пансіонаті відбувся концерт на честь Перемоги у Другій Світовій війні. На ньому були присутні ветерани Великої Вітчизняної війни, діти війни, співробітники і підопічні пансіонату.

Відео дня

Концертну програму відкрив голова місіонерського єпархіального відділу протоієрей Георгій Лобанов. Вона була організована зусиллями православних волонтерів: вихованців Чернігівського духовного училища, учнів недільних шкіл, учнів і викладачів міської школи мистецтв, студентів Чернігівського музичного училища. Також волонтери піднесли подарунки тим, хто не зміг прийти на концерт і перебували  у палатах закладу.

3

Священнослужителі Бердянської єпархії привітали ветеранів війни та трудівників тилу із Днем Перемоги та передали від єпархії продуктові набори з побажаннями міцного здоров’я та многих літ життя.

7

У Кропивницькому 9 травня клірики кафедрального собору на честь Різдва Пресвятої Богородиці відвідали Товариство інвалідів Великої Вітчизняної війни та інших воєн.

Секретар єпархії протоієрей Роман Кондратюк звернувся до усіх з вітальним словом: «Усвідомлюючи, якою ціною була звільнена Вітчизна наша, ми вдячно схиляємо свою голову перед Вами, дорогі ветерани, і щиро вітаємо Вас зі святом Перемоги. Ваша жертовна любов зобовʻязує нас бути взаємно вдячними і нікому і ніколи не дозволити знеславити Ваш священний подвиг”.

На завершення хор духовенства виконав пасхальні піснеспіви та вручив ветеранам подарунки.

3

Клірик Запорізької єпархії протоієрей Олександр Афонін та вихованці недільної школи «Дерево життя» Свято-Георгіївського храму міста Запоріжжя у святкові дні привітали ветерана із Днем Перемоги.

Соціальний відділ Кафедрального собору УПЦ на честь Воскресіння Христового 8 травня провів благодійну акцію для літніх людей, учасників Другої Світової війни. У цей день відбулась поїздка до одного з Будинку ветеранів м. Києва. Волонери вручили ветеранам та учасникам бойових дій солодкі подарункові набори та привітали їх із 72-ю річницею перемоги над нацизмом.

1

Братія Києво-Печерської лаври відвідали літніх людей, які проживають у будинку престарілих в с. Грузське, Київської області. Серед них є і герої-фронтовики, ветерани Великої Вітчизняної війни. Ієромонах Макарій та протоієрей Андрій привітали ветеранів із Днем перемоги, благословили їх іконами, вручили фрукти, солодощі та медикаменти. На знак подяки підопічні закладу виконали для гостей фронтову пісню.