Фото: Скріншот віртуального туру

Портал JerusCandle.com запустив два віртуальні туру для тих, хто бажає, але поки не може фізично відвідати Святу землю. Портал пропонує всім бажаючим пройти хресним шляхом Христа і відвідати храм Гробу Господнього, повідомляє «Православие.FM».

В Старому місті Єрусалиму збереглася Via Dоlorosa — дослівно «Шлях страждань», або «Хресний шлях». Саме тут Господь Іісус Христос ніс хрест на Голгофу.

Тисячі християн йдуть цією дорогою, щоб з новою силою відчути знайоме одкровення. Всього на цій дорозі чотирнадцять зупинок, дев'ять з них розташовані на вулицях Старого міста, а решта п'ять — на території Храму Гробу Господнього. Сьогодні з ним у формі віртуального туру «Хресний шлях» з молитвою можуть пройти усі бажаючі.

Відео дня

Крім «Хресного шляху», віруючі можуть ознайомитися і з іншим віртуальним туром — «Храм Гробу Господнього», який включає в себе: місце, де Іісуса позбавляють одягу; місце, де Його пригвождают до Хреста; місце, де був встановлений Хрест, на якому помер Христос; місце, де здійснили миропомазання тіла померлого Христа, знятого з Хреста; місце положення в гроб тіла Іісуса.

Проект «Свічка Єрусалиму» надає можливість побачити святиню своїми очима навіть тим, хто з фінансових чи інших причин поки не може відвідати її фізично.

Обидва туру зроблені настільки зручно і якісно, що дійсно створюють у глядача ефект присутності. Крім того, в них міститься багато корисної інформації від аудіогіда, який супроводжує вас по запропонованим святим місцям.

Щоб пройти віртуальний тур - перейдіть за посиланням.