1

Атеїзм може припинити існування через активне застосування засобів контрацепції та сімейного планування, йдеться в дослідженні вчених, про це повідомляє Седмиця з посиланням на газету The Independent.

Вчені запитали студентів з США і Малайзії: які їхні релігійні переконання, скільки у них братів і сестер. З'ясувалося, що у малазійських атеїстів в середньому в 1,5 рази менше братів або сестер, ніж у віруючих людей. У США розрив був набагато меншим — 0,16%. У американських нерелігійних пар в середньому 3,04 дитини, а у релігійних 3,2. В опитуванні взяли участь понад 4000 осіб.

"Іронія полягає в тому, що ефективні методи контролю за народжуваністю, які були розроблені переважно секуляристами, сприяють зменшенню їх частки в майбутніх поколіннях", — заявили вчені.

Відео дня

Дослідники також з'ясували, що до ХІХ століття коефіцієнт народжуваності у людей з різними переконаннями не сильно відрізнявся. Однак наукові відкриття середини позаминулого століття істотно змінили картину.

Раніше Центр вивчення глобального християнства при Теологічній семінарії Гордон-Конвел заявив, що до 2050 року число християн збільшиться на 1 мільярд, переважно за рахунок населення Африки і Південної Америки. Згідно з іншими даними, зокрема, авторитетного американського дослідницького центру Pew (Pew Research Center), до 2050 року зросте число послідовників ісламу (до 2,8 мільярда чоловік) і практично зрівняється з християнами (близько 2,4 мільярда зараз, понад 2,9 мільярдів до 2050 року).