Фото: kh.depo.ua

У Харкові, у квартирі підозрюваного у контрабанді під час обшуку знайшли, окрім комп'ютерної техніки, ще низку предметів старовини. Харківський суд арештував виявлені під час обшуку предмети старовини. Про це повідомляє Depo.Харків, посилаючись на ухвалу Київського райсуду Харкова.

Суд розглянув клопотання старшого слідчого Управління СБ України в Харківській області про арешт майна в рамках розслідування кримінального провадження за фактом контрабанди.

Під час обшуку було виявлено: монети XVIIІ та XIX століть, 10 книг того ж часу, виписки з метричної книги за 1856 рік, "Свідоцтво" за 6 серпня 1874 року, майже 30 ікон, картонну коробку, в якій знаходяться 22 хрести (підвіски), виготовлені з металу сірого кольору, дві підвіски (медальйони), виготовлені з металу жовтого кольору та інші предмети старовини.

Відео дня

За відомостями слідчого, підозрюваний 15 грудня 2016 року був затриманий на пункті пропуску "Журавлівка". У нього тоді знайшли культурні цінності: нагрудний старообрядницький попівський хрест "Розпяття Христове", напристольний старообрядницький поморський хрест "Розпяття Христове" та похідну старообрядницьку ікону. Квартирний обшук був проведений 27 лютого.

У СБУ наголосили, що підозрюваний є учасником злочинної групи, яка здійснює контрабандне переміщення через митний кордон України культурних цінностей. Виявлені у нього на квартирі предмети "можливо являються культурними цінностями та перебувають у розшуку НЦБ Інтерполу".

Суд задовольнив клопотання слідчого та наклав арешт на майно, виявлене під час обшуку у підозрюваного.