Фото: скріншот Google Maps

На картах Google стала доступна 3D реконструкція храму в Єрусалимі, на вершині Храмової гори, повідомляє портал invictory.com з посиланням на Breaking Israel News.

Мешканець Самарії Ел'ясаф Лібі вирішив створити 3D версію Першого Храму (Храму Соломона) і Другого Храму (Храму Ірода) та розмістити на вершині Храмової гори, там, де обидва храми були розташовані.

Разом з фахівцем з комп'ютерної графіки, вони розробили віртуальний тур по храму. Проект храму дався творцям досить легко, тому що у них вже був чималий досвід створення 3D презентацій різних археологічних та історичних об'єктів.

Відео дня

Творці графіки розповіли, що храм, який існував раніше і про який є безліч інформації, було відтворити набагато легше, ніж створювати те, чого ніколи не існувало.

Офіційно розробники назвали свій проект «Har Habayit B'c Yadenu» (Храмова гора в наших руках). Ця фраза використовувалася ізраїльськими військовими під час війни 1967 року.

Ел'ясаф Лібі заявив, що ця назва має глибокий сенс. Він зазначив, що для того щоб храм справді був у руках ізраїльтян, потрібно захотіти, щоб це сталося.

Він підкреслив, що нам пощастило жити в такий час, коли технології можуть допомогти уявити, як має щось виглядати. Лібі заявив, що вони хотіли використовувати можливості сучасних технологій, щоб показати храм.

Творці 3D реконструкції храму розмістили її в якості оглядової фотографії на картах Google, зробивши її доступною і безкоштовною для всіх. Правда вони мають сумніви, що ця можливість буде довготривалою, тому що карти Ізраїлю і, відповідно, фотографії часто піддаються критиці. І тоді, через це виникають протести, зображення видаляються з сервісу.

В даний час оглядову екскурсію по храму на Храмовій горі можна побачити тут.