Фото: ria.ru

Експедиція знаменитого мандрівника Федора Конюхова побила світовий рекорд по тривалості польоту на аеростаті, провівши в повітрі 51 годину і подолавши близько 1000 кілометрів, повідомляє РИА Новости.

Конюхов разом з майстром спорту з повітроплавання Іваном Меняйло вирушили в подорож на найбільшому аеростаті, зробленому в Росії, з наміром встановити світовий рекорд з безпосадочного польоту. Експедиція стартувала близько 9-ої ранку 7 лютого з аеродрому Південний в Рибінську. Завданням мандрівників було протриматися в повітрі довше 51 години.

До 12:12 аеростат провів у повітрі 51 годину 9 хвилин, і саме після закінчення цього часу був встановлений новий світовий рекорд. У цей момент експедиція перебувала на території Саратовської області, приблизно в 150 кілометрах від кордону з Казахстаном.

Відео дня

Під час польоту аеростат рухався на висоті від 190 до 300 метрів, швидкість залежала від вітру — від 10 до 40 кілометрів на годину.

Приземлення під Саратовом аеростату Конюхова зустрічали журналісти та діти.

В дорозі мандрівники провели дві ночі. Як повідомляється на офіційному сайті Конюхова, друга ніч виявилася складною. "Сталося обмерзання оболонки кулі — це вплинуло на його вагу, і, відповідно, збільшилась витрата палива", — йдеться в повідомленні.

Останні години експедиції ускладнилися через снігопад.

Попередній світовий рекорд тривалості польоту на тепловому аеростаті — 50 годин 38 хвилин — встановили японські пілоти Мічіо Канда і Хиразукі Такезава 1 лютого 1997 року. Екіпаж злетів у Канаді і приземлився у США. Політ проходив на оболонці Cameron Balloons N-210. Японцям вперше в історії теплових аеростатів вдалося протриматися в повітрі більше 50 годин.