Фото:гіа.ги

Відомий мандрівник Федір Конюхов у вівторок вранці вирушив з аеродрому Рибінська (Ярославська область) в подорож на аеростаті з наміром побити світовий рекорд по тривалості польоту – експедиція піднялася в повітря при температурі мінус 25 градусів за Цельсієм, під вигуки глядачів "ура", повідомляють РИА Новости.

Фото: ria.ru

Раніше повідомлялося, що Конюхов має намір побити світовий рекорд по тривалості безпосадочного польоту на повітряній кулі. В якості стартового майданчика обрано Рибінськ. Разом із Конюховим відправився майстер спорту з повітроплавання Іван Меняйло. Вони прагнуть встановити абсолютний світовий рекорд по тривалості польоту на тепловому аеростаті. Їх завдання — протриматися в повітрі довше ніж 51 годину.

"Ось буквально кілька хвилин тому стартували, летять над деревами", — сказала співрозмовниця.

Відео дня

За її словами, в Рибінську зараз близько мінус 25 градусів морозу. "Приємно, що, незважаючи на морозний ранок, старт польоту спочатку планувався у період з 7.00 до 8.00, люди приїхали проводити мандрівників. Коли аеростати піднялися в повітря, їх супроводжували вигуками "ура", — додала співрозмовниця.

Вона зазначила, що на аеродром Південний, звідки стартувала експедиція, приїхали понад 300 глядачів. В повітря піднялися кілька куль, на одній із них летять Конюхів і Меняйло, один супроводжуючий, інші стартували в якості підтримки.

Фото: ria.ru

Поточний світовий рекорд тривалості польоту на тепловому аеростаті — 50 годин 38 хвилин — встановили японські пілоти Мічіо Канда і Хиразуки Такезава 1 лютого 1997 року. Екіпаж злетів у Канаді і приземлився у США. Політ проходив на оболонці Cameron Balloons N-210. Японцям, вперше в історії теплових аеростатів, вдалося протриматися в повітрі більше 50 годин.