false

Виконком Одеської міської ради погодив встановлення знаку в пам'ять про римо-католицький собор святого Климента і про репресованих священнослужителів, повідомляє сайт "Вікна. Одеса".

Собор святого Климента на старовинній листівці, як повідомлялося, на сьогоднішньому засіданні, питання виноситься на затвердження сесії міськради. Пам'ятний знак планується встановити на вулиці Заньковецькій, 11.

Довідка

Відео дня

У 1892 році представники католицької громади звернулися з клопотанням про виділення на вулиці Балківській ділянки для церкви, при якій перебували б церковно-приходське училище, притулок для бідних і людей похилого віку. Вибір району пов'язаний з проживанням великої кількості вихідців з Польщі. Будівництво почалося в 1903-му, велося на приватні пожертвування і завершилося у 1906 році. Храм з червоної цегли з білими ліпними прикрасами був витриманий в неоготичному стилі. Площа будівлі становила 3 тис. 220 кв. м. Вона вміщувала близько 4 тис. прихожан. У 1932-му храм був закритий, а в 1936 році підірваний.