Українське фото

Вже у четвер українці відзначать Хрещення Господнє. Де в цьому році розмістяться хрещенські полонки, повідомляє "Київ 112.ua".

Оболонська набережна. Хрещенські гуляння пройдуть на Оболонській набережній біля Свято-Покровського собору. Води Дніпра освятить Предстоятель УПЦ.

Гідропарк. Традиційно свято Хрещення відзначать у Гідропарку біля каплиці Хрещення Господнього. Вода буде освячена главою УПЦ КП.

Відео дня

Озеро Тельбін. Зануритися в ополонку можна буде на Березняках. Традиційно захід освячення води відбудеться біля церкви Різдва Христового на проспекті Павла Тичини.

Голосіївський парк. Жителів Голосієво запрошують відсвяткувати Водохреща у Голосіївському парку - біля Свято-Покровського Голосіївського монастиря.

Парк Дружби народів. У парку Дружби народів відбудеться захід "Моржі Fest", відвідувачів якого запрошують взяти участь у народних гуляннях та зануритись у водохресну купіль. У програмі - майстер-класи з моржування і різноманітні флешмоби. Також відбудеться заплив. Початок о 13:00.

Пирогово. Вранці у старовинній церкві Архистратига Михаїла відбудеться літургія освячення води на церковному подвір'ї. Пізніше буде розпалено символічне багаття, після чого розпочнуться святкові заходи з танцями та іншими розвагами. Вартість входу на територію музею становить 40 гривень.

Парк "Феофанія". Святкування у "Феофанії" розпочнеться з 8:00. На території парку організовують ополонки, а також місця для переодягання та обігріву. Також буде працювати сауна. Після пірнання в ополонку можна буде зігрітися гарячими напоями та юшкою. Вартість входу на територію парку становить 20 грн.

"Мамаєва слобода". У "Мамаєвій слободі", що біля парку "Відрадний", святкування розпочнеться з літургії у церкві Покрови Пресвятої Богородиці. Після відбудеться хресний хід і Велике освячення води на озері біля церкви. З 12:00 всі бажаючі зможуть скупатися в йорданській воді. О 12:30 відбудеться спалення на вогнищі дідухів, обряд "Водіння кози" і символічне "вигнання Куті" за участю фольклорних колективів. О 13:00 розпочнуться народні гуляння з піснями та танцями.

Етнографічний комплекс "Українське село". У комплексі "Українське село", який знаходиться в с. Бузова під Києвом, святкове богослужіння розпочнеться о 10:00, воду освятять об 11:30, а купання в ополонці розпочнеться з 12:15. Скупатися можна буде або в озері, або в дубовій купальні. Для відвідувачів будуть доступні теплі приміщення для переодягання.