news.church.ua

Віряни Черкаської єпархії УПЦ зібрали близько двох тонн продуктів та закупили ліків на 3 500 грн воїнам ЗСУ, які дислокуються в Донецькій області поблизу Краматорська. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Жителі села Безпальче та парафіяни церков сіл Жорнокльови, Левченкове, Тополі Драбівського району, Богдани, Броварки, Малинівщина, Бубнова Слобідка Золотоніського району вирішили допомогти землякам, які служать у тій частині Андрію Широкому та Сергію Шерстюку, а також іншим воїнам.

Зібраний гуманітарний вантаж в зону військового конфлікту доставили на своїх автомобілях настоятель церкви Святого Воскресіння с. Безпальче архімандрит Лукіан та житель с. Гельмязів Золотоніського району Олексій Миколайович Лісовий.

Відео дня

Волонтери відвідують зону бойових дій з гуманітарною місією не вперше. Воїни в черговий раз подякували за матеріальну і духовну підтримку священику та православним черкащанам.

Раніше, 30 листопада, у Свято-Успенську Святогірську Лавру був доставлений 10-й гуманітарний вантаж з Вінниці ― близько 15 тонн продуктів і речей.