false

60,9% українців вважають, що Церква не лише законодавчо, але і на практиці має бути відокремлена від держави, а влада не повинна втручатись у церковні справи.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження на тему: «Релігійне життя України», які оприлюднив сьогодні під час прес-конференції в УНІАН керівник фірми «Юкрейніан соціолоджі сервіс», завідуючий відділом Інституту соціології НАН України Олександр Вишняк.

У той же час, за його словами, не згодні з таким твердженням – 11,3% респондентів, а 27,8% не змогли визначитись із відповіддю.

Відео дня

Також 35,7% респондентів погодились із твердженням, що Україні потрібна Єдина помісна православна церква, але її створенням повинні займатись самі віряни і священнослужителі, без втручання влади і політиків, 18,7% - не згодні з цим твердженням, а 45,6% опитаних відповіли, що не визначились.

З тим, що Єдина помісна православна церква в Україні не потрібна, тому що це обмежуватиме право громадян на вибір церкви (конфесії), згодні 32% опитаних, 24% - не згодні, а ще 44% не визначились.

Із запропонованим в опитуванні варіантом: «І Україні існує єдина канонічна православна церква – УПЦ, і не варто звертати увагу на заяви розкольників і єретиків про об’єднання», погодились 21,7% опитаних, 27,3% - не згодні з цим, 51,1% не визначились із відповіддю.

Разом з тим 21,3% респондентів погодились з тим, що Україні потрібна Єдина помісна православна церква, і влада повинна зробити все для її створення найближчим часом. Натомість 31% опитаних не згодні з цим, а 47,8% - не визначились.

Дослідження проводилось з 3 по 17 вересня 2016 року соціологічною фірмою «Юкрейніан соціолоджі сервіс». За національною стратифікованою квотною вибіркою було опитано 2001 респондента в усіх областях України з відповідною чисельністю населення 18+, а також у Криму, Севастополі та в окремих районах Донецької області, які не контролюються владою. Максимальна похибка вибірки не перевищує 2,2.