З 24 по 27 листопада в Києві проходитиме V Міжнародний конкурс вокальних ансамблів і хорів імені Дмитра Бортнянського. Заключний концерт і нагородження лауреатів конкурсу відбудеться 27 листопада в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Конкурс проводитиметься в номінаціях: вокальні дуети, тріо, квартети, малі, великі ансамблі та хори. За головні призи змагатимуться вокалісти академічного і народного напрямків вокально-хорової музики в трьох вікових групах – молодша до 16 років, середня від 17 до 24, старша від 25 до 40 років.

До журі конкурсу входять відомі виконавці та педагоги, титуловані діячі мистецтв на чолі з ректором Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковского, народним артистом України В. Рожком.

Відео дня

Як повідомляють організатори, основною метою конкурсу є поширення творчого і духовного спадку великого композитора.

Міжнародний конкурс вокальних ансамблів і хорів імені Дмитра Бортнянського був заснований в 2010 році в Києві благодійним фондом «ВІВАТ АРТ» за організаційної підтримки Національного Комітету музичного Ради ЮНЕСКО та за сприяння Міністерства культури України та Київської міської державної адміністрації.

Конкурс носить ім’я одного з найвидатніших українських композиторів – Дмитра Бортнянського, творчість якого стало частиною не тільки національної, а й світової культури.

Дмитро Степанович Бортнянський – уродженець українського міста Глухова, народився в 1751 році, композитор, диригент, один із засновників класичної музичної традиції, видатний майстер хорової духовної музики, фортепіанних сонат і камерно-інструментальних творів, автор шести опер, а також богослужбових творів.

Фото та матеріали сайту vivatart.com.ua