Фото news.church.ua

12 жовтня відбулося закриття XIV Міжнародного кінофестивалю «Покров» та нагородження призерів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Церемонія нагородження призерів конкурсу проходила у Київському будинку кіно. Нагороди були представлені у багатьох номінаціях, серед яких нагорода за найкращий документальний, анімаційний фільми та картини довгого та короткого метру, приз глядацьких симпатій, гран-прі тощо.

Відео дня

Цього року гран-прі фестивалю отримала картина режисера Миколи Досталя «Чернець і біс», яка відкривала цьогорічний форум 9 жовтня.

Також, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Миколу Миколайовича Досталя було нагороджено орденом святителя Миколая Чудотворця Української Православної Церкви.

Премію пам’яті видатного радянського і православного режисера Сергія Лосєва за найкращу режисуру отримали автори двох стрічок – Наталія Гугуєва «Освячені любов’ю» та Ірина Васильєва «Брат твій Каїн». Остання отримала приз глядацьких симпатій.

Диплом і грошовий приз Андрія Бенкердорфа за особливі заслуги у православному кіно отримав Михайло Шадрін, режисер фільму «Форпост».

Премію пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира з рук президента фестивалю Андрія Деркача отримав автор картини «Перший Православний повітряних Хресний хід в Україні» режисер Костянтин Оборін.

Наймолодшим режисером, який представив свою роботу на кінофорумі, була Горгальова Ксенія віком 8 років з анімаційною картиною “Цукор і сіль”.

Після вручення призів Президент Міжнародного кінофестивалю «Покров» народний депутат України Деркач А.Л. офіційно оголосив його закриття.

Нагадаємо, православний кінофестиваль «Покров» проходив з 9 по 12 жовтня. Загалом цьогоріч на ньому було представлено 56 анімаційних, документальних і художніх фільмів з України, Білорусії, Грузії, Польщі та Росії.