Фото obozrevatel.com

У ніч на вівторок, 11 жовтня, вкрали гроші з чотирьох церков різних патріархатів у Березному і в селах Моквин, Кам'янка та Щекичин.

Про це повідомили в прес-службі Національної поліції Рівненської області.

"Близько 08:00 ранку надійшло повідомлення від священиків трьох церков різних патріархатів про проникнення всередину храмів невідомих осіб, які заволоділи грошовими коштами. Слідчо-оперативні групи на місцях подій встановили, що у Свято-Покровському храмі Березного викрали тисячу гривень, у церкві села Моквин - сейф з грошима в сумі близько шести тисяч гривень, а в селі Кам'янка зафіксували проникнення. Зловмисники поперекидали ящики і, нічого не знайшовши, зникли в невідомому напрямку", - повідомив начальник Березнівського відділення поліції Андрій Кушик.

Відео дня

Отець Борис, настоятель Свято-Михайлівського храму в селі Моквин розповів, що вранці йому стало відомо, що за селом знайшли викинутий сейф з паперами на його храм. Виявивши зламані вхідні двері, він відразу викликав поліцію. Зловмисники викрали сейф, зламали скриньку для пожертв, всі інші речі на місці. У сейфі була внутрішня документація, п'ять тисяч гривень, а в ящику - близько тисячі гривень.

Аналогічним чином проникли і в Свято-Михайлівську церкву села Кам'янка.

"До мене прийшли люди і сказали, що обікрали церкву. Приїхав у церкву, поставив велосипед і помітив сліди. Обійшовши будинок, побачив, що в центральних дверях вирваний замок. І все стало зрозуміло - там вже були злодії. На касі - розкидані записки, у вівтарі відкриті тумбочки, але, здається, все на місці. В церкві були тільки дрібні гроші, пару гривень", - повідомив староста Свято-Михайлівського храму Андрій.

"Період часу, послідовність дій зловмисників вказують на те, що це були одні й ті ж особи, які проникали в культові споруди. За частиною 3 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України порушено кримінальні провадження. Зараз поліцейські проводять слідчі дії, спрямовані на встановлення та затримання осіб, причетних до злочинів", - зазначили в поліції.

Крім того, 11 жовтня о пів на восьму ранку в Корецьке відділення поліції надійшло повідомлення про пошкодження вхідних дверей Свято-Михайлівського храму в селі Щекичин. Поліцейські встановили, що з церкви нічого викрадено не було.

Раніше в селі Мала Супоївка Згурівського району Київщини злодії проникли в каплицю святого пророка Іллі Української православної церкви і винесли звідти 15 ікон.

obozrevatel.com