tyzhden.ua

13 вересня було завершено роботи з облаштування та реконструкції території біля фундаментів Десятинної церкви.

Про це повідомила прес-служба Київської міської держадміністрації з посиланням на заступника голови КМДА Олексія Резнікова.

«Сьогодні ми бачимо відновлену територію Національного музею. Проект був реалізований завдяки меценату В’ячеславу Москалевському. Наша місія, місія міста, була дуже проста – не заважати та підтримувати», - зазначив Резніков.

Відео дня

Він нагадав, що цей проект реалізований у три етапи у рамках ініціативи «Зробимо разом!». Перший етап – трасування фундаментів Десятинної церкви, другий – відновлення сходів до фундаментів Десятинної церкви на вулиці Володимирській, третій – відновлення території Старокиївської гори, відкриття парку та оглядового майданчика, завершення роботи з відновлення мощення та пішохідних зв’язків, озеленення території, встановлення лавок та урн, відновлення панорамних видів Києва з оглядового майданчика. 

Москалевський повідомив, що загальна вартість робіт із реконструкції і відновлення території становила близько 19 млн грн. 

У свою чергу голова громадської організації «Андріївсько-Пейзажна ініціатива» Марина Соловйова додала: «Я дуже вдячна, що такий проект як «Зробимо разом!» існує і дозволяє небайдужим киянам долучатись до відновлення Києва. Я дуже сподіваюсь, що в рамках проекту «Зробимо разом!» й інші меценати долучаться до приведення обличчя міста в належний стан. У нас є такі об’єкти як Гостинний двір, садиби Мурашка, Сікорського та багато інших. Я хочу, щоб небайдужий, соціально відповідальний бізнес долучився й замість купівлі літаків та гвинтокрилів відновлював значущі місця Києва».

Як зазначається, 5 липня завершилися роботи з ремонту сходів до фундаментів Десятинної церкви. 

Ініціатива реалізується за підтримки Київського міського голови Віталія Кличка та Міністерства культури України за участю громадської організації «Андріївсько-Пейзажна ініціатива».