Фото: zhitomir.info

У Житомирі розпочався міжнародний фестиваль «Пісенний спас», який триватиме по 21 серпня. 

Як повідомили УНІАН організатори фестивалю, 2-й Житомирський міжнародний фестиваль «Пісенний спас» проходить у літньому театрі «Ракушка» у Житомирському парку культури і відпочинку імені Гагаріна.

Сьогодні у Житомирській обласній філармонії ім. Святослава Ріхтера розпочався перегляд конкурсної програми фестивалю. 

Відео дня

Увечері у літньому театрі «Ракушка» пройде святковий концерт з нагоди відкриття фестивалю. Гала-концерт відбудеться там же 20 серпня.

У рамках фестивалю в Житомирському міському парку культури та відпочинку діятиме «Фестивальне містечко» з виставками, майстер-класами, ярмарками, тощо. Вчора ввечері урочисто відкрилася художня виставка у Домі української культури.

У заході беруть участь відомі українські та зарубіжні виконавці.

Фестиваль присвячений пам`яті відомого українського поета і виконавця Володимира Шинкарука і розпочався у день його народження. У програмі звучатимуть його пісні. 

Головним організатором цього заходу виступила донька Шинкарука, Заслужена артистка України Ірина Шинкарук. Вона веде сьогоднішній концерт. 

Фестиваль назвали на честь яблучного Спаса, який православні християни святкують сьогодні, 19 серпня.

Як повідомляв УНІАН, Володимир Шинкарук - поет, прозаїк, композитор, бард-виконавець. Професор Житомирського державного університету ім. Івана Франка. Почесний громадянин Житомира. Народився 19 серпня 1954 року в Ружинському районі Житомирської області. Як автор і виконавець, бард перемагав у багатьох музичних фестивалях і конкурсах, виступав з концертами у Польщі, Словаччині, Угорщині, Німеччині, Франції, США. Помер 6 грудня 2014 року від тяжкої хвороби.