В Україні за сім місяців поточного року зареєстровано понад 85 тис. дорожньо-транспортних пригод, в яких загинули 1 тис. 761 людина та майже 19 тис. травмовані.

Про це заявив начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції Ігор Бабич сьогодні на прес-конференції з нагоди старту Місячника безпеки дорожнього руху, що триватиме в державі з 12 серпня по 12 вересня, повідомили УНІАН в Управлінні безпеки дорожнього руху Нацполіції. 

За його словами, порівняно з минулим роком, кількість ДТП зросла на 19%. Кожна п’ята автопригода – з потерпілими.

Відео дня

Бабич констатував, що основними причинами ДТП з потерпілими є перевищення швидкості, керування в нетверезому стані та порушення правил маневрування. Тому саме на ці порушення буде спрямована увага поліцейських в ході Місячника безпеки дорожнього руху. 

Окремий аспект - пасажирські перевезення, підкреслив Бабич і додав, що наразі організована співпраця Нацполіції та Укртрансінспекції, спільні наряди яких мають проконтролювати технічний стан транспортних засобів та законність права перевезення.

Особливу увагу приділять також недопущенню керування транспортними засобами водіями в стані сп’яніння, підкреслив начальник ДПД. 

За його словами, в поточному році з вини нетверезих водіїв автомототранспорту кількість дорожньо-транспортних пригод збільшилася на 41,89%. «І хоча нещодавно відповідальність за цей вид порушень значно зросла, докорінних змін на краще поки що немає», - зазначив Бабич. 

Крім того, він повідомив, що під час Місячника збільшать кількість нарядів, що заступають на службу, особливо на стаціонарних постах. За необхідністю до служби планують залучати підрозділи Національної гвардії.