Здесь будет храм.Фото 0619.com.ua

Учора, 3 серпня, архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука вибрав і затвердив проект храму імені святого Феодосія Мелітопольського.

Перший етап будівельних робіт нового православного храму, який буде розташовуватися на вулиці В. Інтернаціоналістів біля прохідної «Продмашу», вже розпочато, пише "Сайт міста Мелітополя".

Мелітопольська підрядна організація вже отримала кошти і приступила до першого етапу будівельних робіт – закладці фундаменту. Три роки тому, в травні 2013 року, було обрано й освячено місце і встановлено хрест на цьому місці.

Відео дня

– З-за фінансових проблем будівництво відкладалося. І ось старт, - розповідає запорізький бізнесмен Олександр Хоменко.

– Розміри храму будуть 15-17 метрів, а висота дзвіниці – до 15 метрів. Будувати храм буде з цегли мелітопольська підрядна фірма. Перший етап робіт вже оплачено. Поруч з храмом стоїть чотириповерхова будівля колишнього заводу. На першому поверсі будівлі буде розташовуватися дитяча недільна школа. Вчора в єпархії архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука з наданих проектів вибрав і затвердив один,найкрасивіший, - розповідає бізнесмен із Запоріжжя Олександр Петрович.

Феодосій Мелітопольський жив у місті на початку 20-го століття, був підданий гонінням, але не відрікся від віри, за що православною церквою був зарахований до лику святих. У 1950 р. о. Феодосій помер і був похований на Красногорівському кладовищі. У 2012 році за рішенням Священного Синоду УПЦ МП сповідник Феодосій Мелітопольський був канонізований.