Папа Римський Франциск

Європа потребує змін у подоланні страху та агресивності, політичного і економічного егоїзму, заявив Папа Римський Франциск в ході відеозвернення, яке понтифік в суботу надіслав учасникам християнської маніфестації "Разом до Європи", що проходить у Мюнхені, повідомляє Sputnik.

Відео дня

"Крім деяких видимих стін, зміцнюються стіни невидимі, які намагаються розділити цей континент. Ці стіни зводяться в серцях людей. Стіни, створені із страху та агресивності, відсутності розуміння людей іншого походження та віросповідання. Стіни політичного і економічного егоїзму, що заперечують повагу життя і людської гідності кожної особистості", — сказав понтифік.

"Європа перебуває в складному і сильно змінюваному світі, все більш глобалізованому і все менш евроцентричному", — зазначив Франциск.

"Якщо ми визнаємо ці епохальні проблеми, ми повинні мати мужність сказати: нам потрібні зміни! Європа покликана задуматися і запитати себе про те, чи належить її величезне надбання музею чи воно ще здатне надихати культуру і дарувати свої скарби всьому людству", — підкреслив Папа Римський.

"Якщо Європа хоче бути сім'єю народів, нехай вона знову поставить в центр людську особистість, нехай буде відкритим і гостинним континентом і продовжує здійснювати не тільки економічне, але й соціальне і культурне співробітництво", — підсумував понтифік.