Мелітопольський протоієрей Андрій Пирогов, який 9 травня ходив по місту з георгіївською стрічкою, поки не може проводити служби. Відповідне рішення прийняло керівництво єпархії УПЦ. Про це повідомляє Depo.Запоріжжя з посиланням на "РИА Мелітополь".

"Церква завжди була, є і буде поза політикою. Коли я побачив Андрія Пирогова з георгіївською стрічкою, дуже здивувався. Через помічника попросив його зняти символ, аби нікого не провокувати. Зробити це він чи не захотів, чи не встиг - стрічку зірвали люди. Я вважаю, що священослужитель не повинен поводити себе окремо від церкви. Якщо ти прийшов в рясі і з хрестом, які ще тобі стрічки потрібні?", - цитує видання благочинного церков Мелітополя протоієрея Максима Смірнова.

Священик додає, що вчора Пирогову зробив зауваження архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука. Тепер він не може проводити служби та здійснювати треби, поки не знайде собі іншу єпархію.

Відео дня

"Ми вважаємо, що священнослужитель не має права розхитувати і без того напружену ситуацію ", - підкреслив протоієрей Смирнов.

Depo.Запоріжжя