У Житомирській області 6 травня розпочалися заходи до Дня пам'яті та примирення, а також до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Як передає кореспондент УНІАН, з цієї нагоди сьогодні вранці у мікрорайоні Богунія у Житомирі відбувся мітинг-реквієм та урочисте відкриття гранітного меморіального знаку з іменами раніше невідомих воїнів, які загинули під час визволення Житомира та Житомирської області від нацистів у 1943-1944 роках.

Захід відбувся на Російсько-Вільському військовому кладовищі, участь у ньому взяли представники міської влади, житомиряни, громадські активісти, військові, ветерани Другої світової війни, молодь та журналісти - загалом близько 1 тисячі чоловік.

Відео дня

Після цього у Житомирі також відбулося урочисте вшанування загиблих на Корольовському військовому кладовищі у мікрорайоні Смолянка, де поховані житомирські військові, і, зокрема, 21 загиблий учасник антитерористичної операції.

Вшанувати пам`ять загиблих воїнів Другої світової війни та цих вояків прийшли, серед іншого, і військовослужбовці 95-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Також сьогодні відбулося урочисте відкриття виставки архівних документів «До 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні» у Державному архіві Житомирської області.

Окрім цього, також у трьох навчальних закладах міста - загальноосвітніх школах №1 ,№21 та№7 - за участі влади міста пройшли відповідні виховні години.

Вказані заходи на Житомирщині тривають, вони продовжаться в області та в обласному центрі 8 та 9 травня.