У селі Георгіївка Мар`їнського району Донецької області зловмисники кинули три гранати у приміщення храму Всіх Святих. 

Про це йдеться у повідомленні Національної поліції, розміщеному на сайті відомства 4 травня. 

«Три вибухи пролунали вночі на території храму Всіх Святих в селі Георгіївка Мар`їнського району - невідомі потрапили в будівлю для обслуговуючого персоналу, де в той момент перебував послушник. Поліцейські відпрацьовують коло підозрюваних, вживаються заходи щодо їхнього затримання», - зазначається в повідомленні. 

Відео дня

Як повідомляє поліція, вчора о 21.30 до чергової частини Мар`їнського відділення поліції надійшло повідомлення від послушника храму. Чоловік повідомив, що, перебуваючи в приміщенні, почув спочатку один вибух, потім ще кілька, потім пролунав шум металевого предмета, який падав з даху на подвір`я, і пролунав ще один вибух. Послушник не постраждав.

В результаті вибуху в будівлі було пошкоджено дах. 

На місці події працювала слідчо-оперативна група та експерт.

За попередньою версією правоохоронців, зловмисники кинули в приміщення три гранати, імовірно РГД-5. З місця події було вилучено металеві осколки і частину запалу гранати. Речові докази направлені на експертизу.

Визначено коло підозрюваних, оперативники відпрацьовують всіх осіб, які можуть бути причетні до підриву. Територія району перекрита групами поліції, патрульні наряди «прочісують» місцевість. Посилено контроль на блокпостах.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до семи років.