Українські науковці закликають владу не допустити впровадження плану заходів з реалізації національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року.

З відповідним закликом до президента Порошенка, прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, голови Верховної Ради Володимира Гройсмана та народних депутатів вони звернулись під час прес-конференції в УНІАН 31 березня.

«План заходів щодо реалізації стратегії у сфері прав людини на період до 2020, що був прийнятий 23 листопада 2015 року і підписаний Яценюком, є дуже небезпечним у тій частині, що ним передбачається, зокрема, забезпечення покарання за злочини, які вчинені з мотивів нетерпимості за такими ознаками, як сексуальна орієнтація та трансексуальність», - наголосила кандидат юридичних наук Олена Львова.

Відео дня

Також, за її словами, «передбачається введення спецкурсу підвищення кваліфікації зі спеціалізації трансексуальність, розробка і подання законопроекту про легалізацію громадянського партнерства одностатевих пар. Планується змінювати документи особам, яким встановлено клінічний діагноз – трансексуальність, передбачається усунення дискримінації стосовно дозволу на всиновлення дітей трансгендерними парами».

Як заявила Львова, «практика країн, де легалізовано одностатеве партнерство, показує, що спочатку з’являлись вимоги представників ЛГБТ щодо дискримінації трудових прав, потім це переходило до легалізації одностатевих партнерств. Наступним кроком було усунення дискримінації і дозвіл на всиновлення дітей.

Потім на цих підставах починалась гей-пропаганда у школах, коли дітям роз’яснювали, що це нормально». Вона також зазначила, що сьогодні представники ЛГБТ-спільнот в Україні, «пропонують МОЗ внести необхідні зміни до наказів щодо можливості всиновлення, також пропонують організувати ревізію всіх навчальних посібників, які схвалені МОН з питань гомосексуальності, з метою усунення згадок про це явище як про захворювання, психічний розлад тощо». У свою чергу кандидат філософських наук Петро Гусак висловив думку, що даний план реалізації стратегії з прав людини «становить демографічну загрозу».

«Бо легалізувавши одностатеві форми співжиття, легалізувавши гендерну ідеологію, держава буде сприяти неплідності, адже такі рольові ігри є неплідними… Не буде народження громадян, не буде виховання їх у сім’ях, не буде і самої держави. Держава, в першу чергу, повинна підтримувати сім’ю як союз чоловіка і жінки», - заявив він.

У той же час кандидат технічних наук Валерій Решетінський вважає, що «ЛГБТ-мислення повністю руйнує моделі виховання, знищує поняття людської гідності, повагу до родинних та сімейних цінностей, штовхає суспільство у прірву розбещення».