У Києві пропонують перейменувати Московську площу на Деміївську, а проспект Возз`єднання на проспект Соборності.

Як повідомили УНІАН у прес-службі КМДА, на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики депутати погодили проект рішення “Про перейменування вулиці, проспекту, площі та мосту у місті Києві”.

Відповідним проектом рішення пропонується перейменувати: Московський міст на міст імені Георгія Фукса; вулицю Патріса Лумумби на вулицю Іоанна Павла II; проспект Возз`єднання на проспект Соборності; площу Московську на площу Деміївську.

Відео дня

«Дане рішення сприятиме демократизації українського суспільства та його просування на шляху до європейських цінностей, а також вшанування пам`яті видатних діячів та відображення у топоніміці столиці основних подій боротьби українського народу за незалежність», - повідомили у прес-службі і додали, що зазначені перейменування пройшли громадські обговорювання.

Проект рішення має розглянути постійна комісія Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв`язків, після чого його винесуть на пленарне засідання Київради.