и

До 70-тої річниці арешту та ув’язнення кардинала Йосифа Сліпого (1892-1984) у львівському видавництві «АРТОС» побачила світ книга відомого американського історика Ярослава Пелікана (1923-2006) під назвою «Ісповідник між Сходом та Заходом. Портрет українського кардинала Йосифа Сліпого» в перекладі з англійської д-р Ірини Іванкович. Про це повідомляє ugcc.ua.

У першій частині під назвою «Спадщина Патріярха Йосифа» Пелікан з’ясовує місце УГКЦ як Церкви між Сходом і Заходом, яка стала спадкоємицею дискусійної спадщини свв. Кирила і Методія.

Автор аналізує питання помісности та вселенськости в історії слов’ян, розглядає моделі поєднання між Сходом і Заходом, а також висвітлює далекоглядні плани Митрополита Андрея Шептицького.

Відео дня

У другій частині – «Покликання Патріярха Йосифа» - Пелікан змальовує багатогранний образ Ісповідника Віри: томіста, реформатора богословських студій, незвичайного в’язня, митрополита на вигнанні, кардинала і патріарха.

Презентації книги в Україні: 25 вересня – Київ, 28 вересня – Тернопіль, 29 вересня – Львів, 30 вересня  - Івано-Франківськ.